Om Hotell Hehrne

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Restad Gård är en plats med mycket gamla anor. Från 1590-talet fram till 1700-talets mitt var Restad en herrgård. Därefter fungerade gården som sommarboställe för sammanlagt ett tiotal landshövdingar.” font_container=”tag:h2|font_size:20|text_align:left|line_height:1.6″ google_fonts=”font_family:Lora%3Aregular%2Citalic%2C700%2C700italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”589″ img_size=”full”][vc_column_text]Historien
År 1905 inleddes ett nytt kapitel i Restads historia. Då invigdes Vänersborgs Hospital och Asyl.

Efter att sjukhuset lagts ned lever nu Restad Gård vidare som plats för såväl arbete som boende och avkoppling.

Läs mer om historien på visitrestad.se[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”604″ img_size=”full”][vc_column_text]Dagens hotell
I dag är det Kjetil Lisland och Hans-Christian Voldstad som driver/äger bolaget Hotell och Konferens på Restad Gård AB sedan januari 2017. ( kallat Hotell Hehrne )

Det är dock Mainne (VD)  tillsammans med sin personal som ser till att den dagliga verksamheten sköts då ägarna har flera fastighetsbolag runt om i regionen/Norge/Tyskland.

Bolaget har 10 tillsvidareanställda med VD och är anslutna till VISITA/HRF ( Hotell och Restaurangfacket ) samt ett flertal timanställd personal. Många av de timanställda går i skolan och får på så sätt arbetslivserfarenhet och extra inkomst.

Mainne har ett förflutet inom hotellbranchen sedan hon slutade gymnasiet (Humanistisk linje 3 år). Hon började sin bana på Ronnums Herrgård i Vargön som frukostvärdinna och arbetade sedan upp sig till servisen för att till sist hamna i receptionen. Efter ett antal år som receptionist fick hon frågan om hon kunde tänka sig att bli hotellchef. Efter flera år så beslöt Mainne sig för att byta arbetsplats och blev då anställd som hotellchef på Hotell Hehrne. Det är Mainne som ägt företaget mellan 2009-2017 och är idag anställd  som VD för bolagets räkning.

Alla i personalen kan sköta flera uppgifter inom hotellets olika arbetsområden så som städning, konferensbemötande, servering, reception och aktiviteter. Vi arbetar mycket flexibeltvilket inte leder till arbetsskador och tristess. Vi får även mer förståelse för varandras arbetsuppgifter och bättre kunskap på fler områden.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]